Veelgestelde vragen

  1. Wat is het verschil tussen de open toegang en de toegang met aanmelding op het platform?​
    De toegang met aanmelding bevat meer kaartlagen en details dan de open toegang. Hiervoor moet je toegang vragen bij fietsen@provincieantwerpen.be, met onderwerp "toegang fietsbarometer". ​

  2. Waarom is mijn straat niet geregistreerd?
    De provincies werken samen met het Vlaams gewest aan het BFF. Fietsroutes en straten die niet tot het BFF zijn lokale fietspaden en zij blijven de bevoegdheid van de lokale overheid. De meetfietser registreert tot eind 2018 om het volledige BFF in kaart te brengen. De lokale overheid kan zelf de meetfietser inhuren (thierry@fietsersbond.be) om het lokale netwerk in te meten.​ 

  3. Wat is het BFF?
    Het BFF is het bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk.

  4. Waar meld ik een knelpunt op het netwerk? 
    http://www.meldpuntfietspaden.be/ 
    Via dit meldpunt komt je melding automatisch bij de juiste wegbeheerder terecht. ​

  5. Waar meld ik een fout in het platform?​
    Stuur een mailtje naar fietsen@provincieantwerpen.be met onderwerp "fout in platform"​

  6. Waarom blokkeert de online Fietsbarometer? 
    De Fietsbarometer functioneert normaal gezien op alle bestaande browsers. Sommige browsers zijn echter minder geschikt om met grotere datasets om te gaan. Zo kan een gebrek aan geheugen ontstaan.
    Enkele programma’s afsluiten en/of de browser heropstarten kan voldoende geheugen vrijmaken. We adviseren om de fietsbarometer met Chrome te gebruiken.

  7. Waar kan ik een ouder rapport of een presentatie voor het fietsbeleid van een gemeente terugvinen? 
    Mail naar fietsen@provincieantwerpen.be met onderwerp “fietsbarometer”.

  8. Hoe kan de provincie Antwerpen je helpen met het verbeteren van de fietsroutes? 
    De provincie is je rechtstreekse aanspreekpunt voor fietsgerelateerde zaken via fietsen@provincieantwerpen.be. Lokale overheden kunnen via de provincie subsidies bij het fietsfonds aanvragen. De provincie is voor bepaalde fietsostrades ook de directe opdrachtgever voor de aanleg. Voor specifiek advies kan de provincie een lokale overheid ook helpen om gemengd verkeer meer fietsgeschikt te maken. 

  9. Hoe zijn de scores van de meetfiets bepaald, welke methodes zijn gebruikt?
    In de volledige begeleidende nota vind je alle informatie in verband met de methodologie van de Fietsbarometer. 

  10. De tools nemen veel plaats in op mijn scherm, hoe kan ik dit aanpassen?
    Dit is een instelling van je browser. Onder chrome kan je met Ctrl + scroll je tools en je tekst groter of kleiner maken. Je kan ook de drie puntjes rechts van de url aanklikken en onder "zoom" de grootte van je tools aanpassen. Onder internet explorer kan je via het tandwieltje rechtsboven naast de url in- en uitzoomen. Ctrl + en Ctrl – hebben hetzelf effect.

  11. Waarom werkt de tabelknop niet? Waarom werkt de grafiekknop niet? 
    De knoppen toon tabel/grafiek zijn enkel van toepassing voor een gemaakte selectie. Een selectie waarvoor tabel en grafiek kan worden gegeven kan alleen met de "ik wil"-knop worden opgeroepen. 

  12. Welke richtlijnen bestaan er voor het fietsbeleid? 
    Verkeerskundige richtlijnen, draaiboeken, dienstorders en adviezen voor fietsinfrastructuur, kruisingen, paaltjes, gemengd verkeer, fietsstroken, fietssuggestiestroken vind je op de webpagina 'Richtlijnen fietsbeleid'. Ze kunnen tot verdere ondersteuning voor het fietsbeleid van de districten, gemeenten en steden dienen.