Digitale kaarten
Algemeen geoloket
In het algemeen geoloket vind je digitale kaarten terug uit verschillende domeinen. Zowel natuur als ruimtelijke ordening komen aan bod. Ook waterlopen, infrastructuur en landschap zijn onderwerpen die je kunt raadplegen in dit geoloket.
Kadaster
Dit geoloket bevat de meest recente kadastrale percelenplannen. Dit geoloket is beveiligd met een paswoord. Enkel medewerkers van lokale besturen, brandweer of politie krijgen toegang tot dit geoloket. Vraag een paswoord aan via onderstaande link.
Waterlopen
Je vindt hier informatie terug over de ligging van de waterlopen, hun beheerders en hoe er geruimd wordt. Ook de projectzones, overstromingsgebieden, pompstations en roosters kun je raadplegen. Verschillende informatieve lagen, zoals de topografische kaarten, worden als ondergrond aangeboden.
Bovenlokale functionele fietsroutes
Dit geoloket bevat alle gerealiseerde en geplande fietswegen om een efficiënt en functioneel fietsverkeer te realiseren. Het gaat om gemeentegrensoverschrijdende fietspaden die verschillende (woon)kernen en attractiepolen zoals scholen, bedrijven en sportcentra verbinden.
Landschapskaart
Je vindt in dit geoloket alle landschapselementen terug die het karakter van het landschap bepalen. Van oude dreven en bossen, over historische nederzettingen tot kapelletjes en windmolens. Met de informatieknop (linksboven op de kaart) kun je extra informatie opvragen over de elementen.
Turf op kaart
Deze digitale kaarten vertellen je alles over turf. Turf is een grondstof die ontstaat wanneer plantaardige organische resten beginnen te ontbinden. Zowel zoutketens als uitgiftes komen aan bod. Je vindt ook extra informatie over turfvaarten, turfhoofden en venen terug in dit geoloket.
Atlas der buurtwegen
De atlas der buurtwegen maakt een onderscheid tussen buurtwegen en voetwegen. De kaarten vormen een belangrijk historisch document van het landschap rond 1840. Je vindt in de atlas alle wijzigingen terug tot 2010.
Atlas van de waterlopen
Er zijn 154 atlasboeken opgemaakt in de periode rond 1877 en 151 atlassen in de jaren 1950. Deze historische atlassen werden intussen gedigitaliseerd. Je kunt ze raadplegen in dit geoloket en je vindt er ook extra informatie over de breedte, diepte, ... van de bedding.
Interactieve eikenprocessierupsenkaart
Eikenprocessierupsen worden bestreden met het bacteriepreparaat Bacillus thuringiensis. Dit product mag niet overal gebruikt worden. Raadpleeg deze kaart om zeker te zijn of je het product verantwoord gebruikt. Geef ook hier je meldingen en bestrijding in.
Afwegingskader golfterrein
In de provincie Antwerpen is nood aan extra 9-holes golfterreinen. Met dit geoloket krijg je snel een idee van de kenmerken van het gebied en de mogelijkheden en randvoorwaarden op vlak van inrichting, verweving en medegebruik bij de aanleg van een 9-holes golfterrein.
Ruimtelijke uitvoeringsplannen
Alle provinciale ruimtelijke uitvoeringsplannen, kortweg PRUP’s, werden in 2015 aan de meest recente Vlaamse voorschriften aangepast. Ondertussen zijn er al meer dan 100 goedgekeurde plannen die je kan raadplegen in een geoloket, samen met andere digitale kaarten zoals de luchtfoto’s, perceelsgrenzen of wegenkaarten.
Provinciale fietsbarometer
De provinciale Fietsbarometer verzamelt objectieve informatie over fietsen en fietsroutes. De provincie Antwerpen helpt op die manier lokale en andere overheden op weg met aanbevelingen. Wil je meer kaartlagen zien, data exporteren of automatisch een rapport laten maken? Vraag dan een expertentoegang aan via fietsen@provincieantwerpen.be met vermelding 'toegang dataplatform'.