Een studentenjob voor jongeren met een beperking of chronische ziekte

Onbeperkt Jobstudent’ maakt studentenarbeid meer toegankelijk voor jongeren met een functiebeperking of chronische ziekte. Zowel voor de jongeren zelf als voor de bedrijven levert dat een win-winsituatie op.

Datum
2021-2022
Subsidiebedrag
119 983 in 2021
Initiatiefnemer
Welzijnsorganisatie
Doelgroep
Studenten, Zorgbehoevende personen

Jongeren met een beperking vinden vaak moeilijk een vakantiejob. Ook werkgevers staan meestal niet te springen om een student met een beperking in te schakelen. En heel wat jongeren durven ook zelf de stap niet te zetten. Om hier iets aan te doen, stampte een groep bedrijfsleiders ‘Onbeperkt Jobstudent’ uit de grond. 

Alles op alles voor de perfecte match

Op basis van een gesprek en een vragenlijst die de jongere krijgt toegestuurd, maken de matchmakers van ‘Onbeperkt Jobstudent’ een profiel op. Daarna gaan ze op zoek naar de perfecte match tussen jobstudent en bedrijf. Na een eerste geslaagde online kennismaking gaat de jongere samen met een matchmaker van ‘Onbeperkt Jobstudent’ langs bij het bedrijf om na te gaan wat iedereen nodig heeft om de match perfect te doen verlopen. Tijdens de afgesproken periode gaat de jongere in het bedrijf aan de slag met ondersteuning van ‘Onbeperkt Jobstudent’. Jongeren krijgen zo de kans om een eerste werkervaring op te doen en het bedrijf krijgt er een zeer gemotiveerde werkkracht bij. 

Ook doorheen het jaar

Op twee jaar tijd heeft ‘Onbeperkt Jobstudent’ al zo’n 50 jongeren met een beperking of chronische ziekte aan een studentenjob geholpen. Vooral bedrijven in het arrondissement Antwerpen en enkele in Mechelen deden tot nu toe mee. De meeste studentenjobs vonden vooral plaats in de zomervakanties, maar in de toekomst wil ‘Onbeperkt Jobstudent’ ook doorheen het jaar studentenjobs regelen. 

In 2023 willen de initiatiefnemers uitbreiden in de regio zodat ze nog meer werkgevers en jobstudenten kunnen helpen. 

Categorie

 

Vak/Leergebied

 

Link/Download

 

Aantal deelnemers

 

Toegankelijkheid

 

Didactische tips

 

Bijkomende info