Medewerker slager

In de opleiding medewerker slagerij duaal leert men de slager helpen en ondersteunen in zijn activiteiten bij de verwerking van vleeskwartieren en slachtafval, teneinde producten klaar te maken om deze in een consumptiecircuit te brengen onder de vormen van vlees, vleesbereidingen of vleesproducten rekening houdend met de regelgeving in verband met hygiëne en voedselveiligheid. 

Studiegebied

  • Voeding

Graad

  • Tweede graad bso: eerste en tweede leerjaar

Wat leer je?

Je gaat een overeenkomst alternerende opleiding aan en leert:

  • de slager helpen en ondersteunen in zijn activiteiten bij de verwerking van vleeskwartieren en slachtafval
  • producten klaarmaken om ze in een consumptiecircuit te brengen onder de vorm van vlees, vleesbereidingen of vleesproducten rekening houdend met de regelgeving op vlak van hygiëne en voedselveiligheid

Toelatingsvoorwaarden

Om te mogen starten met deze duale opleiding, moet je:

  • voldaan hebben aan de voltijdse leerplicht 
  • voldoen aan de toelatingsvoorwaarden voor het eerste leerjaar van de tweede graad bso, waarop deze opleiding betrekking heeft

Wat kan je worden?

Het standaardtraject voor deze opleiding is gebaseerd op de Vlaamse kwalificatiestructuur. Je kan er volgende competenties mee verwerven:

  • Beroepskwalificatie medewerker slagerij, niveau 2

Duur van de opleiding

  • Twee jaar