Skip to main content

Webinar droogte 2020

Naar aanleiding van de vele vragen over droogte organiseerden we samen met VLM op 23/06/20 een webinar over lokaal droogtebeleid. Met 118 aanwezigen was het een succes!

Lokale besturen spelen een grote rol in de droogteproblematiek, door bijvoorbeeld retourbemalingen te stimuleren of het ter beschikking stellen van het bemalingswater voor hergebruik, door de opmaak en uitvoering van een hemelwaterplan, door vraag en aanbod af te stemmen voor het lokaal hergebruik van gezuiverd afvalwater, door eigen watergebruik in kaart brengen, door inwoners en landbouwers te sensibiliseren...

Download hieronder de presentaties en het verslag met vragen aan Ywan De Yonghe (VMM) en Kris Huijskens, de provinciale droogte- en hemelwatercoördinator. De opname van het webinar vind je terug via deze link

Laat je ons even weten wat je van het webinar vond? Dit helpt ons om onze werking te verbeteren en zo goed mogelijk af te stemmen op jullie noden.

Sommige gemeenten zijn op zoek naar tools, voorbeelden, standaardprocedures, om de infiltratie op privéterrein te verwezenlijken. We roepen je op om alle goede voorbeelden of ideeën door te mailen naar regiowerking@provincieantwerpen.be zodat we deze verzamelen en de mogelijkheden bundelen in een overzicht ter inspiratie van andere gemeenten.

Heb jij bepaalde verwachtingen van de provinciale droogte-en hemelwatercoördinator? Laat dit gerust weten via een mail naar Kris.Huijskens@provincieantwerpen.be.

Team regiowerking (Britt Biermans - Katleen Van Braekel)
Telefoon
03 240 66 88 - 03 240 66 85