Krijg de smaak te pakken met de Keuzewijzer Eetbaar Groen
Met de Keuzewijzer Eetbaar Groen zorg je voor meer groen én meer lokale voedselproductie in jouw gemeente of stad.
Volkstuinen, voedselbossen, plukweides, stadsboerderijen, geveltuinen: er zijn heel wat mogelijkheden om werk te maken van eetbaar groen in jouw gemeente of stad. Sneller gezegd dan gedaan? Inderdaad. Daarom ontwikkelde de provincie samen met de Universiteit Antwerpen een handige leidraad om hiermee aan de slag te gaan.
De ‘Keuzewijzer Eetbaar Groen’ laat je verder kijken dan het klassieke groen. Hij gidst je doorheen een bonte waaier van vergroeningsprojecten waarvan de omwonenden letterlijk de vruchten plukken.
Van plan tot realisatie
In 3 stappen doorloop je het proces en ontdek je wat haalbaar is in jouw gemeente of stad:
- In stap 1 breng je de geschikte plek(ken) in kaart en maak je een locatieplan op.
- In stap 2 bepaal je de ideale vorm van eetbaar groen.
- In stap 3 werk je een project uit dankzij de handige werkinstrumenten in de keuzewijzer.
Iedereen geniet mee
Méér eetbaar groen draagt bij aan een gezonde en aantrekkelijke leefomgeving, zorgt voor lokale voedselproductie, bevordert de sociale cohesie en versterkt de uitstraling van jouw gemeente of stad. Zelfs kleine projecten, zoals een geveltuin of tuinstraat, brengen al een mooie oogst aan voordelen op.
Contact
- Functie
- adviseur land- en tuinbouw
- Telefoon
- 03 240 58 12
Gerelateerd aanbod
-
Ecosysteemdiensten Door te zorgen voor een betere natuur zet de provincie Antwerpen in op een betere levenskwaliteit en leefomgeving. -
Onderzoek water en waterbodem Het PIH doet onderzoek naar de kwaliteit van oppervlakte- en viswater, de waterbodem, drinkwater, zwemwater en Legionella. Ook controleren we individuele waterzuiveringsinstallaties. -
Participatietraject GeWOONtebreker GeWOONtebreker is een participatietraject van de provincie Antwerpen waarin lokale besturen samen met hun inwoners komen tot een visie over wonen in de toekomst.